Pedichiura medicală – ce presupune și de ce să apelăm la un podoterapeut

Pedichiura medicală reprezintă mai exact un tratament profesional complex pentru unghiile picioarelor care are la bază trei principii: relaxarea, starea de bine, curățarea în profunzime și tratarea diferitelor afecțiuni ale unghiilor picioarelor. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni enumerăm: unghia încarnată, bătături, unghia înconvoiată, clavusuri, veruci plantare, diferite micoze la nivel de tegument.

De ce să apelăm la pedichiura medicală

Pedichiura medicală este recomandată tuturor persoanelor care vor să beneficieze de tratament profesional pentru unghii și este ideală pentru a scăpa de anumite afecțiuni la care sunt predispuse cu precădere unghiile picioarelor, care altfel par imposibil de înlăturat.

Dacă ai probleme cu unghiile picioarelor sau cu talpa piciorului, probleme cauzate în urma purtării unei încălțăminte necorespunzătoare, dacă îți soliciți mai intens picioarele practicând în mod frecvent un sport, dacă ai unghii încarnate, keratoze pe tălpi sau la degetul mic, dacă suferi de afecțiuni secundare ale unghiilor în urma deviației de mont, de unghii micotice sau cu infectie perunghială, pedichiura medicală este mai mult decât necesară.

Adulții suferă de deformări ale tălpilor, iar distribuția necorespunzătoare a greutății corporale agravează problema. Apar probleme cu calusurile, calusurile pe diferite părți ale piciorului, inclusiv și între degete, care provoacă durere la fiecare pas. Crăpături sângeroase, care provoacă durere și se infectează.

Datorită deformării, circulația sângelui este perturbată și, până la sfârșitul zilei de lucru, în pantofii închiși crește pH-ului pielii, se alătură și diverse tipuri de infecții iar, după cum știți, ciuperca unghiilor nu există fără ciuperca pielii.

Și aici din nou avem nevoie de un specialist podiatru care să găsească soluția potrivită pentru alegerea corectă a produselor de îngrijire.

Podiatrul vă tratează pielea și unghiile afectate de diferite afecțiuni micotice dar vă ajută să controlați creșterea corectă a plăcii unghiei.

Când să apelați la pedichiură medicală?

Trebuie să apelați la pedichiură medicală dacă observați o schimbare de culoare, structură, creșterea plăcii unghiei, simțiți o presiune neplăcută în încălțăminte, dacă pielea devine foarte uscată și deranjează sau apar crăpături la picior.

Care sunt greșelile pe care le facem, în mod frecvent, în îngrijirea tălpilor și a unghiilor de la picioare?

  • Cea mai mare greșeală este lipsa pedichiurii pe perioade mari de timp. Există un mit conform căruia nu este necesar să mergi la pedichiură în timpul iernii – picioarele sunt ascunse de privirile indiscrete, ceea ce înseamnă că nu există probleme. Dimpotrivă, în sezonul rece, picioarele au nevoie de și mai multă atenție și îngrijire;
  • Tăierea incorectă a unghiilor, este o altă greșeală foarte des întâlnită;
  • Hidratarea insuficientă. Când mă refer la hidratare, mă refer atât la lipsa consumului de apă cât și la un ritual de îngrijire a piciorului acasă, cu produse specifice de îngrijire a tălpilor piciorului. Avem nevoie de mai multă apă, mai ales atunci când pielea de pe călcâie este aspră, zgârie, agață. Avem nevoie ca acasă să facem un gomaj cu un scrub, să aplicăm creme și geluri special alese pentru tipul nostru de piele.

Pedichiura medicală folosește metode neinvazive, cu anestezie locală în vederea tratării unghiilor picioarelor. Pedichiura medicală are o mulțime de ????????? printre care se numără prevenirea unghiilor încarnate, modelarea acestora, iar datorită procesului de examinare a picioarelor, se pot identifica din timp unele afecțiuni ale piciorului, afecțiuni care de cele mai multe ori nu suntem conștienți.

Clinica PODOLINE – prima clinică medicală din București specializată în îngrijirea afecțiunilor piciorului

La Podoline tratăm cu multă atenție afecțiunile piciorului și îndrumăm pacienții să adopte obiceiuri de îngrijire a piciorului și acasă, deoarece rutina zilnică joacă un rol extrem de important pentru sănătatea picioarelor tale. Ne deplasăm la locația pacientului pentru a-i oferi tratamentul necesar. Specialiștii noștri vă oferă soluții pentru calmarea durerii, tratarea infecțiilor fungice sau a deformațiilor piciorului.

Lasă-te pe mâna specialiștilor în îngrijirea piciorului și fă-ți acum o programare!

Pedichiură medicală?

Contactați echipa de specialiști PODOLINE – primul centru din București specializat în îngrijirea afecțiunilor piciorului


Leave a reply