Piciorul diabetic

PICIORUL DIABETIC

Piciorul diabetic este o complicație a diabetului care poate să apară la orice pacient ca rezultat direct al diabetului zaharat. Această afecțiune a piciorului prezintă ulcerație, infecție și osteoartropatie, cunoscută sub numele de piciorul Charcot.

De aceea, prevenția și îngrijirea corespunzătoare a picioarelor sunt esențiale pentru identificarea timpurie a afecțiunilor picioarelor.

Afecțiuni unghiale

AFECȚIUNI UNGHIALE

Diagnosticul afecțiunilor unghiale presupune investigații de laborator (examene micologice, analize detailate) precum și o anamneză atentă, deoarece nu orice modificare unghială este cauzată de o “ciupercă”.

Astfel că la Podoline diagnosticăm și tratăm afecțiuni ale unghiilor precum: unghia încarnată, paronichia/panaritiul, unghia „încovoiata”, unghia în psoriazis, unghiile îngrosate etc.

Afecțiuni tegumentare

AFECȚIUNI TEGUMENTARE

Afecțiunile tegumentare cele mai comune sunt cauzate de alergii, iritanți externi, dezechilibre hormonale, afectiuni diverse ale organismului sau reacții agresive ale sistemului imunitar.

Altfel spus, atunci când vorbim de diferite afecțiuni dermatologice, de infecții cutanate, de boli de piele, de infecții micotice, trebuie să consultam specialistul. Printre cele mai întâlnite afectiuni tegumentare întâlnim: calozitățile, clavusurile, dermatomicozele, hiperhidroza, bromhidroza, hipercheratoza, neurodermita, psoriazisul sau verucile.

Sari la conținut